Ние исто така нудиме голем број на трговски водичи за да го надополните вашето знаење и развој на стратегија за forex. Во моментов курсот повеќе не е достапен на која било платформа. Како што споменавме, овој брокер е целосно компатибилен со постојано популарната платформа за тргување MT4 (MetaTrader4). Сепак, за поединечни трговци кои немаат средства да направат заем од девизи од милијарди долари, постојат два главни начини да се вклучат: forex CFDs или тргување forex преку брокер. Услугата е 100% бесплатна, нема скриени такси или мали букви. Чекор 7: Подготвени со 100% потврдена сметка, тргувајте мирно на вистинската сметка. Веднаш после тоа, се формира лична сметка, во која можете да ги конфигурирате сите параметри потребни за работа. Веднаш штом цената ќе ја пробие крајната линија на трендот во надолна насока и свеќата се затвора пониско, Forex брокери на Metatrader ова е првиот знак за промена. 1. Ова покажува дека двата валутни парови ќе се движат во иста насока поголемиот дел од времето. Поголемиот дел од зделките во Forex се вршат со американски долар, бидејќи тоа е главната светска валута. Затоа, за професионален трговец, Тргување на forex главната работа е да бидете во можност да ја одржувате и зголемувате големината на вашиот депозит за да добиете постојан приход од него.

Трговци кои имаат доволно знаење и искуство, но кои се ограничени на време. Знаејќи го ова, кои се шансите трговецот да го следи пазарот во време што е оптимално за физички да изврши трговија? Ако штотуку започнувате на патувањето со тргување со forex, преземете го нашиот бесплатен Ново за девизен курс водич за трговија за да ги научите основите. Ако трговец поминува еден час на ден поставувајќи занаети, тој / таа гледа на пазарот околу 4% од денот. Најверојатно паѓа во близина на долниот крај на спектарот помеѓу 10 минути до еден час (ако гледавме на просечното време на ден). Разликата помеѓу Ask и Bid се нарекува spread – тука се добиваат трговските банки и брокерските компании. Во прилог на депозити без надомест, FXTM, исто така, воведе нови процедури кои го забрзуваат процесот на повлекување од трговските сметки на клиентите до нивните соодветни eWallet сметки, со што нивните пари се достапни речиси моментално. Додека постојат голем број на ресурси достапни онлајн за да дознаете за најдобрите Forex индикатори, вашиот софтвер за тргување идеално би требало да има голем број на вградени индикатори кои можете да ги користите за вашата трговија, како што е случај со показателите на MetaTrader 5. Можете да дознаете повеќе за техничките анализи во нашата статија за Вовед во техничка анализа.

5. Кои ресурси ги нудат тие? Јас сум многу разочаран и не би ги препорачал на никого. Ако сакате да научите да тргувате преку Интернет, апсолутно е клучно да знаете како функционираат нарачките на пазарот. Но, на моменти, емоциите (алчност, страв, преголема самодоверба и сл.) Можат да ги одвратат трговците од својот поставен план за тргување, а тоа може да резултира со убоди на пазарот со надеж дека „ќе имаат среќа », наместо да преземаат пресметан ризик каде веруваат дека имаат раб. Под-оптимални записи значи дека трговците оставаат пари на масата. Драги Мехеди, сакаме да стигнеме до дното на ова, но не можеме да ги пронајдеме деталите на вашиот клиент. Бидејќи тргување со Forex може да биде активност која генерира приходи, важно е да се третира вашето тргување како деловна активност – онаа каде што сметате како да го зголемите вашиот приход, како да ги минимизирате трошоците и како да ги минимизирате ризиците. Со седум видови на сметки и над инструментите за тргување со 100, заедно со анализа на слободен пазар и образовни ресурси, FXTM ги задржува трговците постојано ажурирани со најновите алатки и информации што им се потребни на дневна основа. Со цел да тргувате со девизен курс преку Интернет, ќе треба да користите онлајн брокер.

Сите зборови нема акционен брокер. Имам искуство со многу брокер и тргувам со многу брокери со пријателски. Пред тоа, тргував со брокери на 5, но целосна задоволство е само со FXTM. Пред депозит само ние не можеме да контактираме таму помош центар, тогаш по нашиот депозит, ако не можевме да се поврземе со средства што ги погодивме со нашите пари. Сакаме да ве увериме дека не е намерата да ги разочараме нашите клиенти и како и со сите наши промоции, ние јасно ги означуваме условите за кои треба да ги прочитате и да се согласите пред да влезете во промоцијата. Шпекулирањето на тргување со forex не може да биде соодветно за сите инвеститори и може да резултира со загуби што ги надминуваат вашите депозити. Таквите индикатори вклучуваат Индекс на релативна јачина, Просечен индекс на насока, Волумен на рамнотежа, Стохастички осцилатор, MACD и повеќе. Јас правам 5 пати повеќе од тоа што бев инженер со полно работно време и јас сум мајка што работи дома. Во случај на опција за акции, на некој начин повеќе се работи за шпекулација/погодување отколку за реална инвестиција.